Laktera a Covid 19

Vedeli ste, že v auguste 2022 získala Laktera Nature patent na biologicky aktívny prípravok od Bulharského patentového úradu?

V roku 2022 sme zverejnili na Bulharskom patentovom úrade výsledky klinickej štúdie pacientov s COVID-19 a aplikáciou Laktera Nature ako nutričnej terapie pre COVID-19 a získali sme patent č. 4294 na biologicky aktívny prípravok. Náš výskum ukazuje, že kmeň Lactobacillus bulgaricus DWT1 vodného pôvodu prítomný v Laktera Nature moduluje imunitnú aktivitu. Ľudské telo má tri imunitné bariéry proti vírusom – vrodenú, bunkovú a humorálnu imunitu. Prirodzená imunita je určovaná makrofágmi, bunková imunita T-bunkami a humorálna imunita B-bunkami a nimi tvorenými imunoglobulínmi.

V roku 2019 Prof. Palok Ike z Národného inštitútu vedy a výskumu (NISER) katedry atómovej energie (DAE) India, experimentálne preukázal šiestimi rôznymi spôsobmi, vrátane genetického a na pokusných zvieratách, že vodný kmeň Lactobacillus bulgaricus DWT1 repolarizuje (prevádza) makrofáky M2 na M1 makrofágy. Makrofágy M1 sú súčasťou vrodenej imunity a ako prvé sa stretávajú s vírusmi a ničia ich. Toto je prvá imunitná bariéra. Počas pandémie COVID pokračoval výskum kmeňa L. bulgaricus DWT1 v nemocnici Dr. Georgi Stranski UMBAL v Plevne, nemocnici Sv. Anny v Sofii a spoločnosti MC Eurohealth.

Klinické pozorovania na viac ako 1000 pacientoch hospitalizovaných a liečených v domácej liečbe ukazujú, že probiotikum Laktera Nature v dávke 15 až 45 g denne ako nutričná podpora, súčasť komplexnej liečebnej schémy u pacientov s COVID, vedie k zvýšeniu poštu T-cytotoxických lymfocytov a NK-buniek a T-pomocných buniek. Tieto sú súčasti bunkovej imunity. Zníženie počtu T-pomocných buniek je veľmi dôležité, pretože vytvárajú cytokíny, a tak zabraňujú cytokínovej búrke u pacientov s COVID. NK-bunky a T-cytotoxické lymfocyty sú druhou bariérou ľudského imunitného systému, ktorá sa zaoberá vírusovými záťažami. Všetci pacienti liečení produktom Laktera Nature ako nutričnou terapiou, ktorá je súčasťou komplexného liečebného režimu pre COVID-19, sa uzdravili, žiadny pacient nebol intubovaný a žiadny pacient nezomrel.

V nemocnici UMBAL Sv. Anny, bola Laktera Nature v rámci komplexnej liečebnej schémy pre COVID-19 použitá taktiež u 9 tehotných žien s COVID-19 medzi 33. a 36. týždňom tehotenstva. Tehotné ženy sú zvláštnou skúmanou skupinou, pretože mnoho liekov používaných na COVID-19 (napr. kortikosteroidy) sú pre nich kontraindikované. Tehotné ženy s COVID-19 užívali antibiotickú terapiu, podporné preparáty (kyselina listová, prenatálne vitamíny) a Laktera Nature.

Laktera a bunková imunita pri Covid 19
Laktera a bunková imunita pri Covid 19
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.