Porovnanie probiotík

PorovnanieProbiotiká LakteraIné probiotiká
VýrobcaDaflorn Ltd. Bulharsko vyrába probiotické suroviny aj hotové výrobky.Ostatné spoločnosti balia iba hotové výrobky a NEVYRÁBAJÚ suroviny.
Pôvod probiotických kmeňovLactobacillus Bulgaricus DWT1 je prvé čisto prírodné probiotikum na
svete izolované z čistej pramenitej vody v Bulharsku (vo vlastníctve
spoločnosti Daflorn Ltd.)
Iné probiotické kmene sú často GMO
PatentyProbiotiká Laktera sú patentované v Spojených štátoch a Európskej úniiVäčšina iných probiotických produktov NIE JE patentovaná
Intelektuálne vlastníctvoVšetky kmene probiotík Laktera sú oficiálne zaregistrované a vlastnené
spoločnosťou Daflorn Ltd.
Iné probiotické kmene nie sú registrované
Generácia probiotíkProbiotiká Laktera sú štvrtou najmodernejšou generáciou probiotík.
Probiotické kmene majú prirodzený obal z mliečnych aminokyselín,
mliečnych vitamínov a minerálov.
Väčšina probiotických produktov na trhu sú probiotiká prvej generácie,
sú to štartovacie kultúry bez obalu.
Životnosť na skladeProbiotiká Laktera zostávajú živé na skladovaní pri teplote 24 ° C
viac ako 3 roky.
Väčšina probiotík by sa mala uchovávať pri nízkych teplotách v
chladničke, pretože umierajú pri 24 ° C.
Životnosť vžalúdočno- črevnom trakteProbiotiká Laktera prechádzajú živé celým gastrointestinálnym traktom
a prežívajú aj pri nízkom pH vžalúdku, akoaj pri vysokom pH v
dvanástnorníku.
Väčšina ostatných probiotík neprežije pri nízkom pH vžalúdku, ani pri
vysokom pH v dvanástorníku.
KolonizáciaProbiotiká Laktera pevne priľnú k hrubému črevu a majú priaznivý
účinok.
Niektoré z probiotík dostupných na trhu sú mikroorganizmy-spóry, ktoré
NEDOKÁŽU priľnúť kstene čreva
PrísadyProbiotiká Laktera obsahujú probiotické kmene a všetkých 21 prírodných
esenciálnych a neesenciálnych aminokyselín, mliečnych vitamínov a
minerálov.
Ostatné výrobky obsahujú iba probiotické kmene atzv . plniče objemu,
objemové zložky, prázdne zložky.
Počet CFUProbiotiká Laktera obsahujú viac ako 25 miliárd CFU / g. Lactobacillus
Bulgaricus je rozmerovo najväčší probiotický mikroorganizmus a preto
aj najsilnejší.
Iné probiotické výrobky obsahujú rôzne počty CFU / g, ale probiotické
mikroorganizmy sú rozmerovo menšie a menej účinné.
Kombinácia probiotických kmeňovProbiotické produkty Laktera obsahujú pôvodné kmene Lactobacillus
bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactobacillus lactis a
Streptococcus thermophilus, ktoré spolu žijú, množia sa a vzájomne sa
podporujú.
Niektoré z ďalších probiotických výrobkov na trhu obsahujú probiotické
kmene, ktoré sa vyrábajú jednotlivo a následne sa mechanicky miešajú.
V ľudskom tele nemôžu takéto kombinácie probiotických kmeňov žiť
spoločne. Vzájomne sa potláčajú a zomierajú.
FermentáciaLactobacillus Bulgaricus je homofermentatívny (len fermentácia
kyseliny mliečnej) a produkuje D (-) mliečnu kyselinu s
protirakovinovým a protizápalovým účinkom.
Niektoré z ďalších probiotických mikroorganizmov sú
heterofermentatívne a produkujú nielen kyselinu mliečnu, ale aj
kyselinu octovú (ako je Bifido baktéria) alebo alkohol (ako sú
probiotiká v kefíre).
Klinické a experimentálne štúdieProbiotiká Laktera sú experimentálne a klinicky testované na viac ako
5 000 pacientoch viac ako 35 rokov.
Iné probiotiká boli klinicky testované na veľmi malom počte pacientov
(4 – 10 pacientov)
Vedecké publikácieVýsledky týchto klinických a experimentálnych štúdií boli uvedené vo
viac ako 200 vedeckých publikáciách, konferenciách a kongresoch.
Iné probiotiká majú málo publikácií alebo NEMAJÚ žiadne
Probiotiká a laktózaLactobacillus Bulgaricus a Streptococcus thermophilus sú jediné
probiotiká, ktoré majú v EÚ uznané zdravotné tvrdenie – zlepšujú
trávenie laktózy.
Žiadne iné probiotiká nemajú v EÚ prijaté zdravotné tvrdenie.
Probiotiká a imunitaLactobacillus Bulgaricus DWT1 vodného pôvodu, patentovaný v USA, je
jediný probiotický kmeň, ktorý repolarizuje makrofágy zo stavu M2 do
stavu M1, čo zvyšuje BUNKOVÚ IMUNITU. Lactobacillus Bulgaricus tiež
stimuluje HUMORÁLNU IMUNITU
Iné probiotiká IBA zvyšujú humorálnu imunitu alebo nemajú žiadne
preukázané účinky.