10 g (2 l) obsahuje 1 x 10¹¹ Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus. Produkt je suchý a je získaný z ekologicky čistého kravského mlieka pomocou novej technológie, ktorá umožňuje jeho uchovanie pri izbovej teplote, na rozdiel od iných produktov, ktoré musia byť uchovávané v mrazničke. Výroba biotechnológiou je ako prirodzený proces, v ktorom je Lactobacillus bulgaricus zachovávaný a reprodukovaný v prírodných klimatických podmienkach jeho prirodzenej geografickej oblasti. Jogurt vyrobený z tejto kultúry má chuť originálneho bulharského jogurtu. Podľa normy Codex Alimentarius z roku 2003 Svetovej potravinovej organizácie pôvodný bulharský jogurt musí obsahovať veľa živých buniek Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus, z ktorých získava sebe vlastnú vôňu a chuť, konzistenciu a jedinečné biologické vlastnosti.
Štartovacia kultúra môže byť uchovávaná pri izbovej teplote, najlepšie v chladničke.
Neobsahuje žiadne konzervačné látky a geneticky modifikované mikroorganizmy.